top of page

Nieuwsbrief April


NIEUWSBRIEF

RONDJE PARK nr 26 – APRIL 2024


Informatieochtend Behandelingen uitgediept

In elk ziekenhuis is bij de afdeling Neurologie een Parkinsonverpleegkundige werkzaam, waarmee je - als het goed is - met enige regelmaat een gesprek hebt.Toch vonden wij het een goed idee om Claudia Molenaar uit te nodigen voor een bijeenkomst bij Rondje Park. Zij is als Parkinsonverpleegkundige verbonden aan het Haga ziekenhuis.Tijdens deze bijeenkomst komt namelijk uitgebreid DBS aan de orde. Ook de Levodopa-pomp en andere wijze van toediening van Levodopa dan de gebruikelijke pillen passeren de revue.

Claudia kan er veel over vertellen maar we zien deze ochtend ook als een goede gelegenheid om ervaringen uit te wisselen. Naast het advies van je neuroloog kunnen ervaringen van anderen helpen bij het maken van keuzes. Wat zijn de voors en tegens van elke behandeling? We weten er met z’n allen van alles van. Zinvol om dat met elkaar te delen.   

Dinsdag 16 april om 10.30 uur (let op: dus vroeger dan je gewend bent) S.v.p. aanmelden via je account.

Nog geen account? Maak er een aan op rondjepark.nl/inschrijven. Partners zijn welkom

 

--------------

DEMONSTRATIE-INLOOPOCHTEND

Meer bewegingsvrijheid met CUE2WALK

 

Heb je last van loopverstoringen ten gevolge van Parkinson(isme)? Sta je soms vastgeplakt aan de grond of raak je de controle kwijt met steeds snellere stappen? De Cue2walk kan je helpen jouw bewegingsvrijheid terug te krijgen.

 

De Cue2walk is een hulpmiddel, dat je ondersteunt bij loopverstoringen. Het geeft cues in de vorm van een trilling of-of piepsignaal. Het apparaatje draag je onzichtbaar onder je kleding op je been en is volledig persoonlijk in te stellen, zodat je ondersteuning krijgt op het moment dat het nodig is.  

Na heel veel onderzoek en testen is de Cue2Walk sinds 2021 medisch gecertificeerd.

Op dinsdag 23 april zullen mensen van Cue2walk aanwezig zijn om je vrijblijvend kennis te laten maken met dit hulpmiddel.  

 

Dinsdag 23 april van 10.00 tot 13.00. Het is kosteloos maar graag even aanmelden via je account. Partners zijn welkom

 

 


--------------


Warm welkom

Marloes Bemer komt Rondje Park versterken

Rondje Park is een succes en dat is superfijn, maar het brengt ook veel werk met zich mee. We zijn dan ook blij dat we van de gemeente Den Haag de mogelijkheid hebben gekregen om een extra kracht aan te trekken. En we zijn helemaal blij dat we Marloes Bemer daarvoor gevonden hebben. Marloes Bemer is 25, woonachtig in Leidschendam, net afgestudeerd en zeer enthousiast. Ze zal helpen met het organiseren van de activiteiten, de website en Facebook onder haar hoede krijgen en (bijna) al jullie vragen beantwoorden. Ze wordt vast binnen de kortste keren onmisbaar. Dus een warm welkom voor Marloes!

Comments


bottom of page