top of page

Nieuwsbrief Mei

NIEUWSBRIEF

RONDJE PARK nr 27 – MEI 2024


April doet wat íe wil en dat hebben we gemerkt de afgelopen weken. Nog weinig lekkere voorjaarszon en temperaturen boven de 15 graden, terwijl dat toch zo goed doet. Gelukkig geeft Buienradar een stijgende lijn voor de komende weken. Mei komt eraan en daarmee ook vele vrije dagen om heerlijk buiten te kunnen genieten.

Dit betekent wel dat lessen uitvallen (Hemelvaart en Pinksteren) en een aantal van onze docenten met vakantie gaat. Check dus de agenda in ons boekingssysteem Paynplan! Overigens niet getreurd, er zijn nog voldoende activiteiten over en misschien is nu het moment om eens een andere training te volgen (bent u al eens naar yoga of zingen geweest?). Volg in ieder geval op dinsdag 14 mei de lezing over logopedie en/of workshop Parkoeira. Dat geeft bruisende energie. We zien u graag daar of bij een van de andere activiteiten.


Bruisende workshop

Parkoeira geeft energie


Op dinsdag 14 mei organiseren we een bijzondere workshop Parkoeira. Een beetje gekke naam voor een training, die gebaseerd op de Afro-Braziliaanse vechtkunst, Capoeira. Parkoeira combineert bewegen, muziek maken en zang tot een spel.  Dit zijn allemaal activiteiten die significant bij kunnen dragen aan de vermindering van Parkinsonsymptomen en daarmee bijdragen aan een betere fysieke en mentale gesteldheid. Onze Gineke heeft een workshop meegemaakt en was razend enthousiast. Daarom heeft ze de mensen van Parkoeira gevraagd om bij Rondje Park langs te komen. Als eerste voor een leuke workshop, maar bij voldoende belangstelling is een vervolg zeker mogelijk. Dus doe mee op dinsdag 14 mei en laat je verrassen door alle bruisende energie, die in je zit. 

Dinsdag 14 mei om 13.00 uur.  S.v.p. aanmelden via je account. Nog geen account? Maak er een aan op rondjepark.nl/inschrijven.   


Presentatie

Over het nut van Logopedie bij Parkinson


Ook op 14 mei verzorgen wij, Corine van den Berg en Laurie Geraedts een presentatie over wat logopedie kan bieden als je Parkinson hebt. We zijn beiden werkzaam als logopedist en aangesloten bij ParkinsonNet. 

Corine werkt bij RespectZorg, Laurie bij Basalt. Daarnaast studeert ze Taal- en spraakpathologie in Nijmegen.

 

Het accent van de presentatie ligt op de behandeling van problemen met spreken. Slikproblemen en moeite met speekselbeheersing komen ook aan bod. Natuurlijk staan we open voor alle vragen, die er spelen bij de deelnemers. Zo kunnen we leren van elkaar. We hopen je op 14 mei te mogen begroeten!

 

Dinsdag 14 mei om 11.00 uur. Aanmelden via je account. Partners zijn welkom


Makkelijke entree rode olifant

Misschien is het je al eens opgevallen; de t of f achter je achternaam in ons boekingssysteem. Die staat er niet zomaar! We houden bij hoe iedereen graag het gebouw naar binnen gaat: via de hoofdtrap (t) of de gelijkvloerse fietsenstalling (f). Wellicht ben je afgelopen week gebeld door Marloes met deze vraag, of heb je het al eerder doorgegeven. Staat er (-) achter je naam of staat de verkeerde letter, laat het ons dan vooral weten! Je kunt een email sturen naar ons welbekende info@rondjepark.nl of een bericht in spreken op 06 24280385.

Naast het verzamelen van deze gegevens, zijn we ook met het beheer van de Rode Olifant in gesprek om te zorgen dat de deur van de fietsenstalling middels een eigen tag te openen is. Je hoort daar binnenkort meer over.

Comentarios


bottom of page