top of page

Nieuwsbrief maart

Bijgewerkt op: 9 apr. 2023

LEZING: Aan de slag met SLAAP

In maart organiseren we twee lezingen, namelijk op dinsdag 7 maart en dinsdag 14 maart. Op 7 maart staat Slaap op het programma.


Gemiddeld brengt een volwassen mens één derde van zijn leven slapend door. Naast eten en drinken is slaap dus een basisbehoefte. Het is dan ook niet gek dat slecht slapen de hele gezondheid en kwaliteit van leven beïnvloedt. Slapen is met Parkinson meestal wel ‘een dingetje’: vaak doe je het overdag te veel en ‘s nachts te weinig.

Vele factoren hebben invloed op de slaap, zowel ten positieve als ten negatieve. Tijdens deze bijeenkomst geeft Caesar oefentherapeut Sanne Wevers hierover meer inzicht. Zij is aangesloten bij ParkinsonNet en heeft dus de relevante kennis. Met haar presentatie krijg je een breder begrip over slaap en geeft ze je tips en adviezen om zelf met je slaap aan de slag te gaan.

---------------------

Op dinsdag 14 maart geeft Caroline Jurgens een lezing over de werking van ons brein en wat de invloed is van breinfitness op onze hersenen. De week daarop starten op donderdag weer haar breinfitnesstrainingen (voorheen cognitietraining genoemd).


IK BOKS OMDAT…

‘…het mij kracht geeft. Bij boksen train je de veel aspecten, zoals oog-hand coördinatie en balans maar de lessen van Jack beginnen altijd met kracht- en conditietraining. Het geeft mij elke keer een goed gevoel als ik woensdag geweest ben en ik heb er ook de rest van de week profijt van. Jack geeft leuk les, heel afwisselend, dus ik kan het iedereen aanraden. Enne… we delen geen klappen uit! Edmond Ruitenberg

Boksen elke woensdag van 11.15-12.15 uurFLYERS VOOR MEER VREUGD

Van de week gaf de weerman aan dat op 1 maart de meteorologische lente is begonnen. Dit betekent dat we nu alweer 2 seizoenen bezig zijn met Rondje Park. We startten op een hele gure stormachtige dag in oktober. Nu gaan we richting het mooie weer.

In die 2 seizoenen groeide het aantal deelnemers van 0 tot 60 personen. De eersten kwamen allemaal af op Ginekes enthousiaste verhalen. Nu zien we ook nieuwe gezichten, die gelezen hebben over Rondje Park in Parkinson Magazine of in de krant. Maar hoe meer zielen… daarom liggen er vanaf heden flyers op onze stamtafel in de Rode Olifant: je kunt ze mee nemen om te verspreiden bij bijvoorbeeld je huisarts of andere toepasselijke locaties, zoals het prikbord van de buurtsuper, je kerk of sportvereniging. Bij vrienden, die altijd wel vrienden hebben, die… Laten we er samen voor zorgen dat iedereen, die plezier kan hebben van Rondje Park van haar bestaan afweet. Want dan des te meer vreugd.


Parkeren in de garage

Voor wie het nog niet weet: het is heel goed mogelijk om je auto te parkeren in de garage van de Rode Olifant. De ingang is in de Mesdagstraat. Neem de rechteringang en druk op de intercombel. Als je bij de receptie aangeeft dat je van Rondje Park bent én je naam doorgeeft, dan doen ze het hek voor je open. Betaling kun je vooraf of achteraf doen via je account: parkeerkosten voor één les is € 3,50.


In je account, bereikbaar via Mijn Rondje Park kun je je opgeven voor alle activiteiten

Comments


bottom of page