top of page

Nieuwsbrief Juni

NIEUWSBRIEF

RONDJE PARK nr 29 – JUNI 2024


Vele vragen over voeding


Over voeding kun je eindeloos praten. Wat heb je dagelijks nodig, wat is gezond, wat kun je beter laten? Sowieso belangrijke vragen, maar zeker als je iets onder de leden hebt, zoals de ziekte van Parkinson. Alle reden om bij Rondje Park een ochtend te besteden aan voeding. Op dinsdag 25 juni geeft Marit van der Spek, ervaren diëtiste en sinds 8 jaar aangesloten bij Parkinsonnet, een presentatie over goede voeding bij Parkinson. Daarbij gaat zij het ook hebben over voeding gerelateerde problemen, die vaak voorkomen bij Parkinson. Tot slot komt Levodopa in combinatie met eiwitten aan de orde. Uiteraard is er alle gelegenheid om vragen te stellen.  

Dinsdag 25 juni om 11.00 uur. Inschrijven via je account. Partners zijn ook welkom. Graag even melden via info@rondjepark


Mentale steun bij rondje park

Heb je zelf of je partner behoefte aan mentale ondersteuning? Dan kun je als Rondje Park- deelnemer Caroline Jurgens inschakelen. Caroline Jurgens is (neuro)psycholoog en geeft op donderdag Breinfitness bij Rondje Park.

Op dinsdag heeft zij nu in samenwerking met Evita thuiszorg een Rondje Park spreekuur opgestart, waar je met al je vragen en zorgen terecht kunt. Bijvoorbeeld over het functioneren van je denkvermogens of wanneer je klachten hebt van bijvoorbeeld somberheid of spanning. Als mantelzorger kan er bijvoorbeeld behoefte zijn aan uitleg, advies of even een klankbord. 

Je kunt een afspraak maken voor het spreekuur bij Caroline via c.jurgens@evitazorg.nl. Je hoeft hiervoor geen verwijzing te hebben van de huisarts en er zijn aan het gesprek geen kosten verbonden. Samen wordt gekeken of er een vervolg nodig is. 


Wederom Yoga


Vanaf 1 juli gaat Dineke Los op dinsdag ochtend om 11.00 uur yogales geven aan Rondje Park deelnemers. En daar zijn we heel blij om, want yoga is en blijft een prachtige manier om je zowel lichamelijk, geestelijk als emotioneel beter te voelen.

Zoals je wellicht weet, huisvest de studio waar onze lessen plaatsvinden ook een yogaschool, Yvengar yoga. Deze yogaschool is overgenomen door Dineke, dus zij is als het ware al in huis.

Dineke is al sinds 2008 yogadocente, na het voltooien van haar opleiding. Zij is thuis in diverse yogastromingen en ook vertrouwd met stoelyoga. In samenspraak met jullie, gaat ze haar lessen vormgeven.

 

Elke dinsdag om 11.00 uur, tenzij er een lezing plaatsvindt in de studio. Inschrijven via je account.


SAVE THE DATE - Zomer activiteit


En dan even iets heel anders: op dinsdag 16 juli en dinsdag 20 augustus organiseren we twee zonnige zomeractiviteiten, namelijk twee verschillende en op maat gemaakte rondleidingen van ongeveer een uur in het centrum van Den Haag, gegeven door Rondje Park deelnemer Jan Vijftigschild. Jan is een zeer ervaren gids, dus het worden leuke en interessante wandelingen met onderweg voldoende rustpunten.

We verzamelen in Paviljoen Malieveld, waar we achteraf gezellig koffiedrinken.


In de volgende nieuwsbrief volgt meer informatie, maar lees alvast over Jan op www.touristguideholland.nl.


Handige Schrijfcursus  


Voor wie zijn of haar handschrift te priegelig vindt worden, organiseren we na de zomer een 2-delige schrijfcursus. Meer informatie volgt in de nieuwsbrief van september maar noteer alvast de data: dinsdag 17 september en dinsdag 1 oktober van 11.00-13.00 uur

Comments


bottom of page