top of page

Nieuwsbrief februari

MEDICATIE, DE VRAGEN EN DE ANTWOORDEN

Met Parkinson is medicatie vaak een zoektocht. Er zijn verschillende soorten geneesmiddelen, die de symptomen van de ziekte kunnen verminderen. Welk middel werkt is per persoon erg verschillend. Het hangt af van de klachten, die je hebt maar ook hoe je op een middel reageert. En vandaag kun je anders reageren dan morgen. Kortom, medicatie is een bron voor tal van vragen. Voor de tweede lezing, die we bij Rondje Park organiseren hebben we Sabine Holst uitgenodigd. Zij is de apotheker van apotheek Seinpost en aangesloten bij ParkinsonNet. Sabine zal een korte inleiding geven over de verschillende geneesmiddelen, die gebruikt worden bij Parkinson en op welke manier deze werken. Daarnaast zal zij de 5 adviezen vertellen voor goed gebruik van levodopa, een korte toelichting geven op de huidige medicijntekorten en vertellen wat de apotheek nog meer voor je kan doen. Heb je vragen voor de apotheker? Neem deze ook gerust mee, zodat deze ook behandeld kunnen worden.' Dinsdag 7 februari om 11.00 uur. Partners welkom!


IK TAI CHI OMDAT…

Bartje Schaberg: ‘Ik heb vaak moeite mijn evenwicht te houden. Tai helpt me enorm om steviger op mijn benen te staan. Hierdoor beweeg ik makkelijker in huis en wandel ik ook veel beter buiten. Guus, onze docent is een enorme animator, plezierig en aimabel. Tai Chi is ingewikkeld maar hij heeft het nodige engelengeduld en past de oefeningen aan het niveau van de groep. Elke vrijdag kijk ik er naar uit.’ Van 11.00-12.00 uur


WALK JE MEE?

Donderdag 16 februari starten we met een mooie buitenactiviteit: een Nordic Walking training van 5 donderdagen. Nordic Walking is een hele lekkere manier van wandelen. Je balans en lichaamshouding verbeteren en de stokken geven ondersteuning. Daarnaast ligt je tempo meestal hoger waardoor het een mooie cardiofitness is. Goed voor je conditie maar van cardiofitness is ook wetenschappelijk aangetoond dat het hersenactiviteit stimuleert! Cokkie van Santen, Parkinsonfysiotherapeut geeft te trainingen. Eigen stokken meenemen is niet nodig, maar kan natuurlijk wel.

Vanaf 16 februari 5 donderdagmiddagen van 13.00 tot 14.00 uur

Commentaires


bottom of page