top of page

Nieuwsbrief april

Bijgewerkt op: 11 apr. 2023

WERELD PARKINSON DAG bij RONDJE PARK Elk jaar is het op 11 april Wereld Parkinson Dag. Daarom organiseren we de Rondje Park Dag op donderdag 13 april. Alle docenten van Rondje Park geven die dag een korte workshop, waar je kosteloos aan deel kunt nemen. Zo kun je ontdekken welke trainingen je nog meer interessant vindt. Want misschien dans of rgm je nu alleen en blijkt boksen of zingen toch ook heel leuk te zijn.

Daarnaast staat onze dag in het teken van inclusie. Een van de mooie aspecten van Rondje Park vinden wij namelijk de locatie: in een prachtig bedrijvenverzamelgebouw vol met hippe jonge mensen van dito bedrijven. We willen graag dat zij kennismaken met ons en vica versa. Daarom nodigen we hen ook uit om deel te nemen, koffie met ons te drinken dan wel een borrel aan het einde van de dag. Samen hebben we zo een prachtige dag. Ben je erbij, 13 april? Leuk! Je partner is ook meer dan welkom. Opgeven kan via Mijn Rondje Park of via info@rondjepark.nl.


Dit is het rooster van donderdag 13 april: 10.30 uur: RGM 11.15 uur: Stoelyoga 12.00 uur: Stemtraining 12.45 uur: Boksen 13.30 uur: Dans

14.15 uur: Zingen 15.00 uur: Meditatie 15.45 uur: Tai chi


Lezing: HET BETERE VOETENWERK

Dinsdag 4 april 11.00Rode Olifant Onze voet is een ingenieuze samenstelsel van gewrichten en spieren om ons lijf te dragen en voort te bewegen. Toch krijgen ze weinig aandacht. We stoppen ze weg in sokken en schoenen. Geven ze klachten, dan gaan we veelal naar een podoloog of orthopeed en wordt er extern een oplossing gezocht. Het kan ook anders.


In de lezing Het betere voetenwerk vertelt Anouska Stokvis, fysiotherapeut en voetentrainer, over de werking van de voeten en wat we kunnen doen om de connectie met onze voeten te vergroten. Hiermee verhoog je namelijk niet alleen het vermogen om goed te kunnen lopen, maar verbeter je ook je balans en lichaamshouding. Tijdens de lezing ga je door eenvoudige oefeningen en tools zelf ervaren hoe je je voeten kunt prikkelen en wat dat doet voor zowel je lijf als brein.


In je account, bereikbaar via Mijn Rondje Park kun je je opgeven voor deze en andere activiteiten. Partners zijn welkom.


Noteer alvast in je agenda

Op dinsdag 18 april geeft Melanie Doll, ergotherapeut een lezing over vermoeidheid. Iets waar veel mensen last van hebben. Waar komt het vandaan (niet alleen van de Parkinson) en wat kun je eraan doen? Balans in energieverdeling is nog onderbelicht maar wel heel belangrijk voor je welbevinden. Daarom een mooi onderwerp voor een lezing bij Rondje Park.


Makkelijk in één keer boeken Wil je in één keer boeken voor meerdere weken van dezelfde les? Geef dit dan aan ons door via info@rondjepark.nl. Wij regelen dan deze boekingen. Als je rittenkaart op is, geven we een seintje.

Mocht je onverhoopt een keer verhinderd zijn, dan geef je dit ook uiterlijk 24 uur van tevoren aan ons door via info@rondjepark.nl en wij crediteren de les.


Comments


bottom of page