top of page

Bijzondere lezing bij Rondje Park

Bijgewerkt op: 1 jun. 2023

Graag willen we je attent maken op een zeer speciale lezing a.s. dinsdag 30 mei: MUZIEK als WELDAAD voor JE BREIN. We hopen dan ook dat je hierbij aanwezig kunt zijn.
Lezing: MUZIEK als WELDAAD voor JE BREIN

Dinsdag 30 mei 11.00Rode Olifant De invloed van muziek op ons brein is even opmerkelijk als raadselachtig. Wordt er een hersenscan gemaakt van iemand, die naar muziek luistert of een instrument bespeelt dan is op die scan een explosie van hersenactiviteit zichtbaar. Bewezen is dat muziek de hersenplasticiteit, het zelf herstellend vermogen van de hersenen, vergroot. De inzet van muziek bij de ziekte van Parkinson wint ook steeds meer terrein.

We zijn dan ook heel blij dat neurowetenschapper Ben van Cranenburgh a.s. dinsdag naar de Rode Olifant komt voor een boeiende lezing over de weldaad, die muziek te bieden heeft. Hij vertelt er niet alleen over maar zal het je ook laten ervaren. Kortom, een bijeenkomst waar je hopelijk bij aanwezig kunt zijn.


Ben van Cranenburgh werkte vele jaren als wetenschappelijk onderzoeker, o.a. bij het Nederlands Centraal Instituut voor Hersenonderzoek. Hij houdt zich intensief bezig met de toepasbaarheid van de wetenschap in de praktijk, op het gebied van neurorevalidatie, sport, onderwijs en muziek

Wacht niet te lang met opgeven. Dat kan zoals gebruikelijk via je account. Partners zijn welkom.


2de Pinsterdag Komend weekend is het Pinksteren. Dat betekent dat Rondje Park op maandag gesloten is.Comentarios


bottom of page