top of page

Petra ten Bosch

Stoelyoga

Er is steeds meer wetenschappelijk bewijs dat yoga positieve gezondheidseffecten heeft voor mensen met de ziekte van Parkinson. Yoga draagt bij aan het toenemen van soepelheid en kracht en heeft een positief effect op de lichamelijke en geestelijke balans. Een belangrijk element daarbij is dat je meer vertrouwen krijgt in je eigen lichaam.


In de les komen lichaamshoudingen, ademhalingsoefeningen en ontspanning aan bod. Het programma wordt aangepast aan ieders mogelijkheden en we gebruiken de stoel in plaats van een mat of kussen omdat de oefeningen voor iedereen goed te doen zijn maar het effect er niet minder op is. Ik ben Petra ten Bosch, werkzaam in de ondersteuning bij de Nationale Politie. Daarnaast is een van mijn passies lesgeven in yoga. Ik heb al vele opleidingen gevolgd: hatha yoga, yin yoga, vinyasaflow, meridianen yoga, body balance, pilates en dus ook yoga4parkinson.

Yoga zorgt voor meer vertrouwen in het lichaam, meer souplesse en kracht. Fysiek en mentaal in balans komen en blijven. Je vrijer voelen, een glimlach op het gezicht krijgen… Dat wil ik graag bij deelnemers bewerkstelligen, daar doe ik het voor. Ik hoop je te ontmoeten bij mijn (stoel)yoga training.

bottom of page