top of page

Martine van der Wal

Meditatie les

Zenmeditatie is mentale fitness. Het brengt rust, veerkracht en ontspanning. Mensen die mediteren kunnen zich beter concentreren, slapen beter, ervaren meer energie, kunnen beter omgaan met emoties en krijgen nieuwe inzichten.

Een studie naar de effecten van meditatie die vorig jaar is gepubliceerd in Neuroscience laat ook zien dat al na acht weken dagelijkse meditatie meer verbindingen in de hersenen zijn aangelegd, waardoor het mogelijk is sneller te switchen van aandacht en meer te focussen.

 

In de les oefenen we met stil zijn en aanwezig zijn met alles wat er is, ongeacht wat dat is. Ik moedig jullie aan om thuis te gaan mediteren en met elkaar te delen wat dat brengt. Gezamenlijk mediteren en je ervaringen delen geeft verbinding en plezier.

 

Ik ben Martine van der Wal en pedagogisch coach op een kleinschalig kinderdagverblijf. Ik mediteer vanaf 2005 en begon in 2015 aan de Zenleraren opleiding. Sinds 2022 ben ik eigenaar van zen.nl/denhaag aan de Bezuidenhoutseweg en geef daar meditatieles.

bottom of page